BluePink BluePink
XHost
Gazduire site-uri web nelimitata ca spatiu si trafic lunar la doar 15 eur / an. Inregistrare domenii .ro .com .net .org .info .biz .com.ro .org.ro la preturi preferentiale. Pentru oferta detaliata accesati site-ul BluePink
Pagina principală   Articole   Forum de discuţii   Contactaţi-ne
Navigare
Pagina principală
Articole
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Legături pe internet
Categorii Ştiri
Galerie foto
Căutare
Utilizatori conectaţi
Vizitatori conectaţi: 1
Nici un membru conectat

Membri înregistraţi: 5
Membri neactivaţi: 0
Cel mai nou membru: expirat
Discuţii pe forum
Cele mai noi discuţii
Propuneri
Cafenea de...cafenea!
NOSTALGII...poezii d...
Mihai LEONTE...poezi...
Bine v-am gasit!
Cele mai active discuţii
Cafenea de...cafe... [3]
Mihai LEONTE...po... [3]
Propuneri [2]
NOSTALGII...poezi... [1]
Bine v-am gasit! [0]
Shoutbox
Trebuie să fii conectat pentru a posta un mesaj.

Nu există mesaje postate.
Vezi discuţia
Comuna BuneŞti | Forum artistic-literar | Artiºti contemporani
Autor Mihai LEONTE...poezii si alte scrieri
Mihai LEONTE
Administrator

Postare: 13
Locaţia: Moldova Noua Romania
Postat la 12.04.2008 22:27
Mihai LEONTE, un poet originar din comuna Bunesti, judetul Suceava, va posta scrierile sale in aceasta pagina.

Mane, tekel, fares
Biblia Cartea lui Daniel
mihai_leonte2005 http://www.takeforum.com/senin/ Trimite mesaj privat
Autor RE: Mihai LEONTE...poezii si alte scrieri
Mihai LEONTE
Administrator

Postat la 12.04.2008 22:29
,,Viaţa e o luptă necurmată: unii sunt fericiţi mai devreme, alţii mai târziu, iar alţii niciodată.''
EURIPIDE; poet grec: 480 r11; 404 î.e.n.

IUBITUL MEU CITITOR

Când păŞeŞti în viaţă, cu inocenţă, nu Ştii niciodată ce îţi va rezerva viitorul. Vezi totul în cele mai frumoase culori. Mergând spre viitor, nu mi-am văzut niciodată viitorul în culori sumbre, ci numai în culori frumoase.
Am trecut prin greutăţi, dar le-am învins. Aproape totul ce mi-am propus am realizat. Am avut credinţă Şi speranţa sinceră că nu voi ceda în faţa obstacolelor Şi am reuŞit să merg înainte pe drumul care Divinul Creator mi l-a hărăzit.
Toţi cei care veţi citi scrierile mele să aveţi în suflet credinţa curată Şi nestrămutată, că cineva este întotdeauna lângă voi pentru a vă ocroti Şi apăra, că nu sunteţi singuri. Această credinţă vă va aduce în suflet optimismul de care aveţi atâta necesitate. Astfel veţi trece mai uŞor peste greutăţi. Viaţa ne-a fost dăruită pentru a fi trăită la cota cea mai înaltă Şi nu trebuie risipită Şansa pe care Ziditorul lumii ne-a dat-o. În jurul nostru sunt atâtea frumuseţi încât este păcat să nu le descoperim, Şi să nu ne bucurăm de ele. Ar fi cea mai mare greŞeală săvârŞită de noi oamenii.
Dacă cineva m-a nedreptăţit sau mi-a luat ceva pe nedrept, DUMNEZEU mi-a dat cu prisosinţă pe altă parte. Sunt mulţumit sufleteŞte că am ajuns până aici Şi voi lupta să merg mai departe, cât mai mult. Ai prilejul de a citi gândurile unui om care a ajuns la apogeul vieţii. Nu am cucerit Everestul, nu am stabilit recorduri mondiale, am reuŞit să trec prin viaţă. Poate pentru mulţi pare banal, dar marele Voltaire spunea: r Numai cei puternici înving valurile vieţiir1;.
Cu sinceră preţuire, al dumneavoastră,
Mihai LEONTE

08 noiembrie 2003

Mane, tekel, fares
Biblia Cartea lui Daniel
Mihai LEONTE
Administrator

Postat la 12.04.2008 22:32
AMINTIRI DESPRE MINEr30;
( Autobiografie )

Mă numesc LEONTE MIHAI, născut la data de 19 ianuarie 1941, în comuna BuneŞti, judeţul Suceava, din părinţii Vasile Şi Elena-Jăniţa LEONTE, născută CONDURACHE.
Primele 4 clase elementare le-am urmat în satul natal, clasele 5 Şi 6 în centrul de comună BUNEŞTI, iar clasa a 7-a am absolvit-o la cursurile fără frecvenţă în 1961 la Zlatna.
Între 1957 Şi 1961 am urmat cursurile Şcolii Profesionale de Mineri Zlatna, regiunea HUNEDOARA.
De la 1 iulie 1961 până la 18 august 1962 am lucrat ca muncitor miner la I.M.Ghe. Doja ZLATNA. Din noiembrie 1962 am lucrat ca miner la E.M. BAIA de ARIEŞ, regiunea CLUJ. În perioada 1963-1966 am urmat cursurile Liceului Seral Baia de ArieŞ, însă semestrul II al clasei a X-a l-am absolvit la Liceul Seral Valea Călugărească. Liceul l-am absolvit cu diploma de bacalaureat în 1972 la Liceul Real Moldova Nouă, secţia Serală.
Din noiembrie 1966 am lucrat la I.M. Moldova Nouă ca miner până în 15 septembrie 1968 când am fost selecţionat pentru Şcoala de maiŞtri pe care am urmat-o Şi am absolvit-o în iunie 1969.
De la 1 iulie 1969 am lucrat ca maistru miner subteran până la 1 septembrie 1980 când am fost promovat maistru principal subteran. Toată această perioadă, până la 1 mai 1990 când m-am pensionat, am lucrat numai în cadrul I.M. Moldova Nouă.
În anul 1967 m-am căsătorit cu Ana Martinovici cu care am doi copii:
Leonte Marius Dan născut la 2 aprilie 1968, actualmente mecanic miner subteran, căsătorit, Şi are un copil.
Leonte Amelia Elena născută la 11 mai 1969, actualmente cetatean al S.U.A., Şi lucrează la Spitalul Municipal HARTFORD din Connecticut, fiind Şi studentă la o facultate de management.
Pe tot parcursul activităţii din producţie am fost colaborator al Sindicatului Miner, fiind organizator de grupă permanent Şi sporadic în conducerea superioară. Am făcut parte în permanenţă din conducere C.A.R. din întreprindere, fiind o perioadă Şi vicepreŞedinte.
În permanenţă, am continuat unele activităţi extraprofesionale ca: 1963-1965 am frecventat Cenaclul Literar rPAVEL DANr1; Turda, unde am debutat cu poezia rArtist în mineritr1; în ziarul rTurda Nouăr1;.
Din 1976 am devenit membru al Asociaţiei FilateliŞtilor din România, unde am avut diverse funcţii de conducere, fiind evidenţiat cu Diploma cu rang de Medalie de Argint de către asociaţie.
În perioada 1978-1982 am jucat Şah prin corespondenţă la diverse turnee interne printre care Şi Cupa României.
După ieŞirea la pensie în 1990, considerând că e necesar ca bătrânii să-Şi poată apăra drepturile, am iniţiat înfiinţarea Asociaţiei Pensionarilor rClisura Dunăriir1; Şi apoi la fondarea Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Moldova Nouă. Ambele organizaţii au fuzionat în ianuarie 1993 având o conducere unică, al cărei preŞedinte am fost ales iniţial, Şi reales până în prezent.
În 1994 cu ambele organizaţii am aderat la Uniunea Generală a Pensionarilor din România, fiind ales în Consiliul Naţional în 1994 Şi reales în 1998.
La alegerile locale din 1992, am fost ales consilier independent al oraŞului Moldova Nouă, Şi apoi consilier judeţean pentru judeţul CaraŞ-Severin. Actualmente nu fac parte din nici un partid politic. Sunt membru al Alianţei pentru Pace din România filiala CaraŞ-Severin. Colaborator al Asociaţiei Pro-Democraţia Club ReŞiţa. Mai sunt membru al Asociaţiei Amatorilor de Ştiinţă Şi Cultură BucureŞti, unde este preŞedinte profesorul Claudiu Vodă, cunoscut autor de lucrări Ştiinţifice pentru tineret.
Ca hobby, am fost Şi sunt fotograf amator, iniţiind Şi organizând din 1998 la Moldova Nouă Expoziţia Fotografică rBătrânii noŞtrir1; care are loc în fiecare an la 1 octombrie cu prilejul Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice.
Am reuŞit să-mi tipăresc creaţiile începând cu anul 1999 astfel;
r6; 1999 - a apărut placheta ,,Alb negrur17;r17; (volum de poezii)
r6; 2000 - a apărut placheta ,,Nostalgiir17;r17; (volum de poezii)
r6; 2001 - a apărut placheta ,,Valenţe mediir17;r17; (volum de poezii)
r6; 2001 - a apărut placheta ,,Reverii adverser17;r17; (volum de poezii)
r6; 2002 - a apărut volumul ,,Meditaţii admiser17;r17;
r6; 2004 - a apărut volumul ,,Apogeul metaforicr17;r17;
r6; 2006 - a apărut volumul ,,Agate magicer17;r17;
r6; 2006 r11; a iniţiat apariţia volumului antologic al poeţilor de pe NET; Spiralele vieţii
r6; 2007 r11; a iniţiat apariţia volumului antologic al poeţilor de pe NET; Drumurile vieţii
r6; 2008 r11; selectionat in volumul antologic; Freamat de dor la Editura 3D.

În 08 august 2002, Consiliul Local al comunei BuneŞti, judeţul Suceava mi-a acordat titlul de rCetăţean de onoarer1; a acestei comune.
Am avut diverse colaborări, începând din 1994, la ziarul rTIMPULr1; din ReŞiţa, în apărarea intereselor Şi drepturilor pensionarilor, ca Şi a tuturor persoanelor defavorizate. De asemenea colaborez Şi la postul de radio TimiŞoara, cu realizatorii emisiunii rVârsta a Treiar1;.
Am colaborat Şi la ziarul rPOŞTAŞULr1; cât Şi la alte publicaţii.

Mane, tekel, fares
Biblia Cartea lui Daniel
Mihai LEONTE
Administrator

Postat la 12.04.2008 22:34
ÎN LUPT Â CONTINU Â CU POEZIA

Cine citeŞte poezia lui Mihai LEONTE trebuie să parcurgă cu atenţie aceste creaţii. De ce, vă veţi pune întrebarea? Un răspuns scurt ar fi acela că poetul abordează o tematică diversă, ceea ce îl va face pe cititor să se plimbe printr-un vast univers. Venind din copilărie până la anii bătrâneţii, din adâncurile minelor prin care a lucrat Şi până la zenitul infinit al stelelor, din interiorul mistic al sufletului, amestecat cu marele sentiment al iubirii, poezia lui Mihai LEONTE este rplină de poezier1;, cum remarca un cititor simplu.
Ce înseamnă această asociere de cuvinte? E greu de răspuns. TotuŞi voi remarca o trăire intensă a poetului care printr-o simplitate dezarmantă redă în versuri niŞte imagini care astfel ar trebui descrise în foarte multe pagini. Această dozare a naraţiunii este foarte interesantă Şi devine curioasă, căci este surprinsă de acest autodidact care are încă multe resurse intelectuale Şi nu va surprinde pe nimeni dacă el va scoate în continuare aceste rcristale literarer1; în anii care vin, iar dacă va reuŞi să le Şi tipărească pentru a fi citite de un public mai larg, va fi Şi mai bine.
Ideea Şi imaginea despre lume a celui ce scrie determină forma exprimării. Vezi clar Şi simţi curat, aŞa vei scrie. Mihai LEONTE nu este preocupat doar de formă, el vrea să scrie pentru a rspune cevar1; Şi de aceea tematica abordată este diversă, deoarece ermetismul, încifrarea uneori, nu este decât aparentă.
Consider că necesitatea, dorinţa de a crea i-a impus lui Mihai LEONTE să-Şi limpezească, înainte de a păŞi în luptă, propriile idei. O poezie confuză, fără claritate Şi statornicie a ideilor fundamentale, nu poate fi receptată. Creaţia sa poate fi caracterizată printr-un echilibru stabil, printr-o mlădiere transparentă care este capabilă să exprime fără cazne orice aspect al realităţii atât de variate.
Ce se întrevede sub pasiunea cu care autorul scrie poezie? Un suflet blând Şi frământat, un luptător sensibil, un caracter viu, care acumulează detalii din existenţa zilnică Şi le încarcă de semnificaţii. DeŞi nu mai este la vârsta rprimelor iubirir1;, dar tânăr Şi ne înfrânt sufleteŞte, Mihai LEONTE găseŞte puterea de a pune mâna pe condei Şi, din vârful gândirii sale, reuŞeŞte să aŞtearnă pe foaie idei frumos îmbrăcate în metafore.
Probabil, Mihai LEONTE va mai scrie mult, de aceea eu nu pot decât să-i urez să rămână un copac vajnic care, în ciuda anilor, să aibă trunchiul mustind de sevă.

Profesor Camelia STOICEVICI, Şcoala Generală Nr.3, Moldova Nouă
Licenţiată a Universităţii de Vest TIMIŞOARA.

Mane, tekel, fares
Biblia Cartea lui Daniel
Salt la forum:
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.
Reclame

Filmari video

Sondaj membri
Am inceput in limita timpului disponibil, construirea acestei pagini. Are rost acest efort ?

sigur ca are

nu stiu

e pierdere de timp

Trebuie să te conectezi pentru a vota.
Director Web